12nci Uluslararası Ajyal Film Festivali 16 Kasım'da başlayacak - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
12nci Uluslararası Ajyal Film Festivali 16 Kasım'da başlayacak
Katar'ın başkenti Doha'da, Doha Film Enstitüsü (DFI) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Ajyal Film Festivali', 16-23 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.
12nci Uluslararası Ajyal Film Festivali 16 Kasım'da başlayacak

DFI'den yapılan açıklamaya göre, festivale başvurular 12 Mayıs'tan 1 Eylül'e kadar yapılabilecek.

Yapımların "Uzun Metrajlı Film" ve "Kısa Metrajlı Film" kategorilerinde yarışacağı festivalde, Katar sinemasını desteklemek üzere oluşturulan "Made in Qatar" özel kategorisinde ise yerli sinemacıların film ve belgeselleri değerlendirilecek.

"Yapımcıları ve sinema meraklılarını bir araya getireceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DFI Başkanı Fatma Hassan Alremaihi, festivalin gerçekleşeceği tarihi ilan etmekten heyecan duyduklarını belirterek, "Film yapımcılarını, sektör çalışanları ve sinema meraklılarını unutulmaz bir hikaye anlatımı ve yaratıcılık merasimi için bir araya getirmeyi iple çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Alremaihi, festivale verilen desteğin önemine işaret ederek, "Ajyal'in 12. yılına girerken enstitü olarak yolculuğumuzun ayrılmaz bir parçası haline gelen izleyicilerimizin olağanüstü desteğinden ötürü minnettarız. Onların sürekli desteği, bizi her yıl hepimizin gurur duyabileceği ve birlikte paylaşabileceğimiz bir etkinlik düzenlemeye teşvik etti." değerlendirmesinde bulundu.

2023'te gerçekleşmesi planlanan "Uluslararası Ajyal Film Festivali", İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle "Filistin ile dayanışma amacıyla" iptal edilmişti. (AA)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,