Maya Lomidze: Rusların alım gücü düşüyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Maya Lomidze: Rusların alım gücü düşüyor
Bu yıl mayıs ayında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı öngörülerin altında kaldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mayıs ayının Rusya pazarında zayıf geçmesini Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelirsek batının Rusya’ya dönük yaptırımlarına katılacağız.” ifadelerine bağlamıştı.
Maya Lomidze: Rusların alım gücü düşüyor

Çavuşoğlu farklı yerlerde yaptığı iki açıklamada; “Özellikle ‘Rusya’ya yönelik yaptırımlara dahil olacağız’ demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor” demişti.
Turizm Güncel konuyla ilgili olarak yaptığı haberde; Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze’ye; “Rusya pazarında mayıs ayındaki zayıf talep muhalefetin cumhurbaşkanı adayının söylemiyle mi ilgili?” sorusunu yönelttiğini yazdı.

Lomidze: Asıl neden fiyatlar

Haberde, Maya Lomidze’nin soruya yanıtının şöyle olduğu ifade edildi:
“Hayır, zayıf talebin bu açıklamalarla bir ilgisi yok. Asıl neden fiyatlar. Çünkü bir yandan Türkiye’deki otel fiyatları yükselirken, diğer yandan Rusya Federasyonu vatandaşlarının alım gücü düşüyor.”
(GM Haber)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,