BM Turizmi, açıklığın salgın öncesi seviyelere döndüğünü bildirdi - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
BM Turizmi, açıklığın salgın öncesi seviyelere döndüğünü bildirdi
BM Turizm, küresel vize politikalarına ilişkin en son Turizm Vize Açıklığı raporunu yayınladı ve uluslararası seyahat düzenlemelerindeki sürekli değişiklikleri ortaya çıkardı.
BM Turizmi, açıklığın salgın öncesi seviyelere döndüğünü bildirdi

Rapor, seyahat kolaylaştırmanın gelişen ortamına ışık tutuyor. Destinasyonların turizmi ne ölçüde kolaylaştırdığını ve bir ülkenin turizm amaçlı vize kolaylığı açısından ne kadar açık olduğunu ölçen Turizm Vize Açıklığı Endeksi'ni içerir. Ayrıca, dünya çapındaki vatandaşların vize politikalarına ne ölçüde tabi olduğunu gösteren hareketlilik puanlarının yanı sıra vize politikalarının karşılıklılığının derinlemesine bir analizi de yer alıyor.

Temel bulgular şunları içerir:

Bölgesel Açıklık Puanları:

·       Pandemi Öncesi Açıklığa Dönüş: Destinasyonların uluslararası seyahate açıklığı, COVID-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından salgın öncesi seviyelere geri döndü. Pandeminin bir sonucu olarak "göçebe vizeleri" gibi yeni seyahat kolaylaştırma biçimleri de ortaya çıktı.

·       Geleneksel vize gerekliliklerinde düşüş: Dünya çapında artık daha az sayıda insan seyahat etmek için geleneksel vizeye ihtiyaç duyuyor; bu oran 2008'de %77'den 2018'de %59'a, ardından 2023'te %47'ye düştü.

·       Vizeden muaf seyahat: Dünya nüfusunun %21'inin herhangi bir vizeye ihtiyacı yok; bu oran 2008'de %17 ve 2018'de %20'ydi.

·       Varışta vize: Dünya nüfusunun %14'ü varışta vize başvurusunda bulunabilmektedir; bu oran 2008'de %6 ve 2018'de %15'ti.

·       eVizeler: Dünya nüfusunun %18'i eVizelere başvurabilmektedir; bu oran 2013'te %3 ve 2018'de %7'ydi.

Raporda turizme yönelik vize düzenlemeleri bölgelere göre inceleniyor ve şunlar vurgulanıyor:

·       Asya ve Pasifik tüm dünya bölgeleri arasında en yüksek açıklık puanına sahip bölge oldu.

·       En açık alt bölgeler Güney Doğu Asya, Doğu Afrika ve Karayiplerdir.

·       2018'deki son rapordan bu yana açıklıktaki en büyük artış Güney Asya ve Batı Afrika'da gözlendi.

·       En kısıtlayıcı bölgeler Orta ve Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ile Kuzey ve Batı Avrupa olmaya devam ediyor.

·       Vize muafiyetleri özellikle Karayipler ve Orta Amerika'da yaygındır.

·       Varışta vize politikaları Doğu Afrika, Güney Asya, Güney Doğu Asya ve Batı Afrika'da yaygındır.

·       Orta Doğu'daki geleneksel vize talepleri 2015'te dünya nüfusunun %71'inden 2023'te %57'ye düştü.

·       eVizeler Batı ve Doğu Afrika ile Güney Asya'da yaygındır.

Kolaylaştırılmış seyahat için öneriler

Rapor, turizmin büyümesini teşvik etmede vize politikasındaki iyileştirmelerin önemli rolünün altını çiziyor. Temel tavsiyeler arasında turizm perspektiflerinin vize stratejilerine daha fazla entegrasyonu, düşük riskli gezgin pazarları için hedeflenen vize muafiyeti programları ve varışta vize olanaklarının genişletilmesi yer alıyor. Ayrıca, geliştirilmiş bir ziyaretçi deneyimi için kolaylaştırılmış vize başvuru süreci, hızlandırılmış işlem süreleri ve optimize edilmiş giriş prosedürlerinin yanı sıra vize politikalarına ilişkin net iletişim de hayati önem taşımaktadır. (Tourexpi, resim: © AA)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,