ITB Berlin: 2023'te dünya çapında yurtdışına yapılan seyahatler önemli ölçüde arttı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
ITB Berlin: 2023'te dünya çapında yurtdışına yapılan seyahatler önemli ölçüde arttı
2023 yılında yurtdışına yapılan uluslararası seyahatler, 2022 yılına kıyasla çift haneli büyüme oranlarıyla 2019 yılı yurtdışı seyahat hacmine göre yine büyük bir adım attı. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 33 arttı ve dolayısıyla 2020 yılı yurtdışı seyahat hacminin yalnızca yüzde 12 altında.
ITB Berlin: 2023'te dünya çapında yurtdışına yapılan seyahatler önemli ölçüde arttı

Özellikle cesaret verici olan ise Asyalı gezginlerin yurt dışına kademeli olarak geri dönmeleri ve tatil seyahatlerinde olumlu bir trend oluşması. Artan seyahat maliyetlerine rağmen, bu yıl yurtdışına seyahat etme niyetleri hala yüksek; ancak özellikle seyahat memnuniyetinin giderek daha önemli bir rol oynadığı dikkat çekiyor.

2023'te yurtdışı seyahatlerinde çift haneli büyüme oranları

IPK World Travel Monitor®'e göre 2023'teki büyümenin itici gücü, bir önceki yıla göre yüzde 140'ın üzerinde artan Asyalı yabancı gezginlerin geri dönüşü oldu. 2019 ile karşılaştırıldığında bu hala yüzde 37'lik bir fark, ancak kesinlikle net bir ilerleme var. 2022'ye kıyasla Avrupalıların seyahatleri yüzde 18, Kuzey Amerikalıların seyahatleri yüzde 31, Latin Amerikalıların seyahatleri ise yüzde 27 arttı. 2023'te yurt dışı seyahatlerinin çoğunu Amerikalılar gerçekleştirdi; bunu Almanya ve İngiltere'den gelen gezginler izledi. Bu en yüksek hacimli üç kaynak pazarı, geçen yılın toplam küresel seyahat hacminin neredeyse üçte birini temsil ediyordu.

2023'ün favori destinasyonları – Yine en çok ziyaret edilen İspanya, en popüler Dubai

İspanya, 2023 yılında dünya çapında en çok ziyaret edilen seyahat destinasyonları arasında yüzde 10'a yakın payla yine ilk sırada yer alırken, onu ABD takip ediyor. IPK tarafından geliştirilen Destinasyon Performans Endeksi (DPI), Dubai'yi 2023 yılının en popüler destinasyonu olarak belirledi. DPI için seyahat memnuniyeti, tavsiye ve tekrar ziyaret etme niyeti parametreleri, World Travel Monitor® kapsamında yurtdışına yapılan tüm küresel tatil gezileri için analiz ediliyor. Geçtiğimiz yılın kazananı Dubai'nin yanı sıra Maldivler, Güney Afrika ve Abu Dhabi de en çok puan alan ilk beş seyahat destinasyonu arasında yer alıyor. Avrupa'da en iyi performansı Avusturya ve İsviçre destinasyonları gösterdi.

Tatile ilgi yüksek – “Güneş ve Plaj” tatilleri ilk sırada

Bir önceki yıla kıyasla seyahat amaçlı tatillerin pazar payı defalarca arttı. 2023 yılında yurtdışına yapılan tüm uluslararası gezilerin dörtte üçü tatil gezileriydi. Bu segmentte, güneş ve plaj tatilleri ile şehir gezileri, her biri pazarın üçte birine sahip olan iki ana tatil türüdür. Gidiş dönüşler ise üçüncü sırada yer alıyor. Dikkat çekici olan ise bu üç tatil türünün pazar paylarının son üç yılda farklı şekilde gelişmesi, ancak şu anda 2019 yılına benzer olması. Bu da salgının insanların tatil şeklini temelden değiştirmediğini gösteriyor. 2023 yılında yurtdışına yapılan tatil gezilerinin ana nedenleri dinlenme, gezi, iyi yemekler ve alışverişti.

Uçak en yaygın kullanılan ulaşım aracıdır

2023 yılında yurtdışına yapılan seyahatlerin yüzde 60'ından fazlası uçakla yapıldı; bu da uçağı uluslararası seyahatlerde en sık kullanılan ulaşım aracı haline getiriyor.

Ancak ilginç olan, gittikleri yerde başka hangi ulaşım aracını kullandıkları sorulduğunda çoğunluğun toplu taşımayı kullandığını belirtmesidir. Beşincisi ayrıca kiralık araba kullandıklarını söyledi.

2023'te seyahat harcamalarında önemli artış

Özellikle uçuş sektöründe artan seyahat fiyatları sonucunda 2023 yılı seyahat harcamaları da ortalamanın üzerinde bir artış gösterirken, ortalama kalış süresi dokuz gece civarında sabit kaldı. Gezginlere en çok veya en kötü hangi faktörleri beğendikleri sorulduğunda fiyat-performans oranına hem olumlu hem de olumsuz öncelik verildi. Gezginler için önemli olan diğer faktörler arasında konaklama, mutfak olanakları ve destinasyondaki manzara yer almaktadır. (Tourexpi, resim: © AA)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,