Fransa’da Hava Trafik Grevi Tatil Sezonunu Felç Etti - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Fransa’da Hava Trafik Grevi Tatil Sezonunu Felç Etti
Fransa’da hava trafik kontrolörlerinin Perşembe günü başlattığı ve Cuma günü de devam etmesi beklenen grev, yaz tatili sezonunun başlangıcında binlerce uçuşun iptal edilmesine neden oldu.
Fransa’da Hava Trafik Grevi Tatil Sezonunu Felç Etti

Grev, ülkenin başlıca havalimanlarını ciddi şekilde etkilerken, Enaire yetkililerine göre Avrupa genelinde de ciddi gecikmelere yol açtı.

Özellikle Paris’te bulunan üç havalimanı — Charles de Gaulle, Orly ve Beauvais — operasyonlarının yüzde 25’ini iptal etmek zorunda kaldı. Ülkenin üçüncü büyük havalimanı olan Nice’te ise bu oran yüzde 50’ye ulaştı. Aynı durum, Korsika Adası’ndaki Bastia ve Calvi gibi turistik noktalarda da gözlemlendi. El Español gibi gazetelere göre, Cuma günü iptal edilen uçuş sayısı daha da artacak ve yalnızca Paris’teki üç havalimanında iptaller yüzde 40’a ulaşacak.

Grev, ülkenin güney yarısında da büyük etki yarattı. Lyon, Marsilya ve Montpellier gibi havalimanlarında, ayrıca Korsika’daki Ajaccio ve Figari’de, uçuşların yaklaşık yüzde 30’u iptal edildi. Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC), iptalleri doğruladı. Tatil sezonunun en yoğun dönemlerinden birine denk gelen bu gelişme, yolcular ve havayolu şirketleri arasında büyük endişeye yol açtı.

Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot, grevi “kesinlikle kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve bunun “azınlıktaki sendikal çıkarlar” doğrultusunda başlatıldığını ifade etti. Tabarot’a göre, sektördeki ikinci ve üçüncü büyük sendikalar tarafından düzenlenen grev, 2024 yılı için zaten kabul edilmiş olan maaş artışlarına rağmen ek taleplerde bulunmayı amaçlıyor. Sendikalar ise hava trafik kontrolörlerinin kronik personel yetersizliğiyle ve teknik donanımın eskimesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek bu gerekçelerle greve gittiklerini açıkladı.

Kaynak: https://www.tourinews.es/resumen-de-prensa/notas-de-prensa-mercados-turismo/francia-huelga-controladores-aereos-miles-vuelos-cancelados-arranque-temporada_4487565_102.html

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,