Tourexpi
Türkiye'de faaliyet gösteren 250'yi aşkın seyahat acentesi temsilcisi, gazeteciler ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı etkinlikte, Girne, Lefkoşa, Gazimağusa ve Kapalı Maraş gibi tarihi ve turistik bölgeler ziyaret edildi. KKTC'nin tarihi, kültürel ve gastronomi alanındaki zenginliklerinin tanıtıldığı 3 günlük etkinlik kapsamında B2B görüşmeleri de gerçekleştirildi.
TÜRSAB heyeti ve seyahat acenteleri temsilcileri, etkinlik sürecinde KKTC'li meslektaşlarıyla bir araya geldi.
Etkinlik kapsamında, KKTC'nin mevcut destinasyonlarının yanı sıra az bilinen bölgelerinin de öne çıkarılması amaçlandı.
Organizasyon kapsamında düzenlenen B2B etkinliğinde KKTC turizminin tüm yönlerini ele alan sunumlar gerçekleştirildi.
KITOB, Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RESBİR), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) ve Kuzey Kıbrıs Eko Agro Turizm Federasyonu'ndan temsilciler, Ada'nın zenginliklerini ve potansiyelini ele alan sunum yaptı.
Dört mevsim turizme uygun bir destinasyon
Gezinin son gününde gerçekleştirilen gala töreninde konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, KKTC'nin dört mevsim turizme imkan sağladığını ve insanının konuksever olduğunu söyledi.
Bağlıkaya, KKTC'nin ve Türkiye'nin aynı dili konuşup, aynı kültürü paylaştığını belirterek, "Ortak değerlere sahip iki kadim milletiz. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yurt dışına giden Türk turistlerin en rahat ettikleri ve rağbet gösterdikleri destinasyon. Geçtiğimiz yıl Türkiye'den yurt dışına gerçekleşen seyahat sayısı 11,4 milyon düzeyindeyken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen vatandaşlarımızın sayısı 1,8 milyon oldu." şeklinde konuştu.
Yurt dışına çıkanların sadece yüzde 15'inin KKTC'yi tercih ettiğine değinen Bağlıkaya, KKTC'ye henüz gelmemiş, ve güzelliklerini yerinde görmemiş milyonlarca Türkiye vatandaşı olduğuna değindi.
Bağlıkaya, KKTC'nin Türkiye'de her yönüyle tanıtılması gerektiğine işaret ederek, gerçekleştirdikleri etkinliğin seyahat acentelerinin ülkenin kültürel değerlerini çok daha yakından tanımalarına ve sundukları ürünleri zenginleştirmelerine olanak sağlayacağını kaydetti.
"KKTC yalnız değildir
Amaçlarının KKTC turizmine katkı sunmak olduğunun altını çizen Bağlıkaya, "Türkiye'de Kıbrıs'ı görmeyen kişi kalmasın, her vatandaşımız hayatında en az bir kez bu güzel ülkeye gelsin istiyoruz. Bu nedenle yurt dışı tatili planlayan her vatandaşımıza öncelikle Kıbrıs'ı tavsiye ediyoruz. Bu çalışma tanışma, kaynaşma seyahati ile ortak hedefimize ulaşmada önemli bir mesafe katettiğimizi umuyorum. Gastronomi İhtisas Başkanlığımızla birlikte Ada'nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı bulduk. Doğa Macera Turizmi İhtisas başkanlığımızla alternatif rotaları deneyimledik. Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımızla adanın eşsiz tarihi ile ilgili bilgiler edindik." diye konuştu.
"Bu arada Rum kesiminden kaynaklanan izolasyon politikası artarak devam ediyor." diyen Bağlıkaya, turizmcilerin her zaman KKTC'nin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi
Bağlıkaya, "KKTC yalnız değildir. Bu sıkıntıların en kısa sürede giderileceğine inanıyoruz. TÜRSAB olarak turizmin gelişmesi konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
"Bu tür organizasyonlar büyük öneme sahip"
KITSAB Başkanı Orhan Tolun da KITSAB ve TÜRSAB'ın iki kardeş kuruluş olarak bir araya gelerek AdaKıbrıs projesi için aylarca hazırlık yaptığını belirtti.
Tolun, amaçlarının KKTC'ye davet ettikleri seyahat acentelerine Kıbrıs'ın tüm güzelliklerini göstermek olduğunu aktararak, "Eminim ki, buradan çok güzel sonuçlar çıkacak. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. İyi ki bugünlere gelmişiz, iyi ki bugünü organize etmişiz." dedi.
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner ise KKTC'nin turizm çeşitliliğine vurgu yaparak, Ada'nın doğru tanıtılması için bu tür organizasyonların büyük öneme sahip olduğunu söyledi. (AA)
En Çok Okunan Haberler


TUI Care Foundation, Portekiz ve Kuzey Afrika’da iki yeni TUI Futureshapers projesi başlattı
TUI Futureshapers Portekiz, sosyal girişimcilerin etkili ve sürdürülebilir turizm işletmeleri kurmalarına yardımcı olmak amacıyla eğitim, mentorluk ve uzman desteği sunuyor.


Çoğunluk Tatil Planını Yapay Zekâya Emanet Etmeye Hazır
Tatilciler şu ana kadar yapay zekâdan en çok tatil yeri ve konaklama önerileri alıyor – yalnızca yaklaşık her on kişiden biri yapay zekâ ile valizini hazırlıyor.


Güncelleme: TUI ve Bentour Reisen hisse değişimine gitti
25 Temmuz 2025 Güncellemesi: Rekabet kurumları, TUI Grubu’nun Bentour Reisen AG’nin %20 hissesini satın almasını ve Bentour’un da TUI’nin iştiraki Nazar Nordic’te %20 hisse almasını onayladı. Böylece işlem resmiyet kazandı.


Erdek'in kırsal mahallesi turkuaz renkli deniziyle turist çekiyor
Kapıdağ Yarımadası'nın kuzeybatısında yer alan Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Turanköy Mahallesi, turkuaz renge sahip berrak deniziyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Avrupalı Türkler turizmdeki hareketliliği artırdı
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, temmuz-ağustos aylarında özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin tatil tercihlerini Antalya’dan yana kullandıklarını belirtti.


Günümüz Turizminde Hizmet Kalitesi Neden Anahtardır?
Artık yalnızca güler yüzlü olmak ve samimi bir tebessüm sunmak yeterli değil; bunun yanına başka unsurlar da eklenmeli.


Foçalı duayen turizmciden yeni kitap: Kadim Foça – Mor Kentin Hikayeleri
İzmir’in Foça ilçesinin duayen turizmcisi ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca’nın “Kadim Foça – Mor Kentin Hikayeleri” adlı kitabı yayımlanarak kitapçılarda yerini aldı.


Mallorcali esnaftan turizme destek kampanyası: ‘
Mallorca’daki yerel esnaf, turizmi savunmak için kendi kampanyasını başlattı.


Bodrum koylarındaki yat yoğunluğuna düzenleme önerisi
İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşanan Bodrum koylarında günlük tur teknelerinin yer bulmakta zorlandığını


Mallorca’daki restoranlar müşteri kaybına karşı menülerini uyarlıyor
Mallorca’daki restoran sahipleri şu günlerde “Ya uyum sağlarsın ya da yok olursun” sözünü sıkça hatırlıyor olabilir.


Su kaynakları azalan Çeşme'de her gün 7 saat zorunlu su kesintisi yapılacak
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir’in Çeşme ilçesinde, su kaynaklarında yaşanan azalma nedeniyle yarından itibaren her gün saat 23.00 ile 06.00 arasında zorunlu su kesintisi uygulanacağı bildirildi.


Burdur'da sıcak hava balonları Salda Gölü manzarası eşliğinde havalandı
Burdur’un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü manzaralı sıcak hava balon turizmi devam ediyor.


El Gouna: TikTok Kuşağına Hitap Eden Tatil
Kızıldeniz kıyısındaki Cook’s Club El Gouna, Z kuşağının tatil anlayışına doğrudan hitap ediyor.


TUI Araştırması: Almanya 2025 yazında nasıl uçuyor?
2025 yaz tatili kapıda ve Almanya’daki tatilcilerin büyük çoğunluğu için seyahat yolu hâlâ gökyüzünden geçiyor.


TUI Gastronomi Turizmi Raporu 2025: Alman Tatilciler Yurt Dışında Nasıl Lezzet Keşfediyor?
İyi yemek, birçok tatilci için sadece hoş bir detay değil, tatilin kalbini oluşturuyor.


Malezya, MYMT 2026’yı Başlattı: Sağlık Turizminde Yeni Bir Dönem
Malezya Sağlık Turizmi Konseyi (MHTC), “2026 Malezya Medikal Turizm Yılı” (Malaysia Year of Medical Tourism 2026 – MYMT 2026) kampanyasını Malezya Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi’nde (MITEC) düzenlenen etkinlikle resmen başlatt


Düşük Otel Doluluğu: Oteller Bu Durumla Nasıl Başa Çıkabilir?
Buenos Aires (Arjantin) otelcilik sektörü zorlu bir kış geçiriyor.


Antalya Günlük Giriş Sayısında Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da 26 Temmuz Cumartesi günü 104.359 yabancı ziyaretçiyle bugüne kadarki en yüksek günlük turist girişinin gerçekleştiğini açıkladı.


Side Antik Kenti, Gece Aydınlatmasıyla Daha Fazla Ziyaretçi Ağırlıyor
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan ve Geç Bronz Çağı’ndan Bizans dönemine kadar birçok uygarlığın izlerini taşıyan Side Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras Projesi” kapsamı


Almanya’daki konaklama sektörü baskı altında
Avrupa’daki konaklama sektörü önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor.


Tayland’dan AB Standartlarına Uyumlu ‘Yeşil Turizm Koleksiyonları’ Atağı
Tayland Turizm Otoritesi (TAT), sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla yürüttüğü "Tayland Yeşil Turizm Programı" kapsamında önemli bir adım atarak “Tayland Yeşil Turizm Koleksiyonları”nı resmi olarak tanıttı.
