Turizm Yoluyla Daha İyi Bir Kentsel Gelecek için BM Turizm ve BM Habitat Ortaklığı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Turizm Yoluyla Daha İyi Bir Kentsel Gelecek için BM Turizm ve BM Habitat Ortaklığı
BM Turizm ve İspanya'nın Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı Ofisi (UN-Habitat), şehirlerde ve bölgelerde turizmin rolünü ve zorluklarını tartışmak üzere ortaklık kurdu.
Turizm Yoluyla Daha İyi Bir Kentsel Gelecek için BM Turizm ve BM Habitat Ortaklığı

Bask Hükümeti Bölgesel Planlama Dairesi'nin desteğiyle "Sürdürülebilir Kentsel Turizmin Geliştirilmesi: şehirlerde iyi uygulamaları teşvik etmek için araçlar geliştirmek" temasıyla düzenlenen toplantıda, BM kuruluşlarından, uluslararası kuruluşlardan uzmanlar, ulusal, bölgesel temsilcileri, yerel yönetimler, akademi ve özel sektör bir araya geldi. Uzmanlar Grubu, sektörün daha kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir şehirler ve topluluklar yaratılmasına ve aynı zamanda kentsel turizmle ilgili zorlukların ele alınmasına nasıl katkıda bulunabileceğini araştırdı.

Amsterdam, Barselona, ​​Bilbao, Cenova, Medellin, Porto, Valensiya, Venedik'in yanı sıra Bask Bölgesi'nden temsilciler, bilgi alışverişini ve karşılıklı işbirliği fırsatlarını teşvik eden politikalarını ve uygulamalarını paylaştılar. BM Turizm ve BM-Habitat yetkilerinin kesişme noktasından, turizmin şehirlerin sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel sürdürülebilirliğine katkıda bulunan rolüne ilişkin farklı bakış açıları tartışmaya sunuldu.

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü), UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve (OECD) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü temsilcileri de toplantıya katılarak, vizyon ve deneyimlerini, şehirleri, turizmi, bölgeleri, ekonomiyi, çevreyi, kültürü ve mirası bir araya getirdi.

Uzman Grubu Toplantısının Amaçları ve Sonuçları

Uzmanlar toplantısında şunlara odaklanıldı:

      Sürdürülebilir kentsel turizm için mevcut zorlukların belirlenmesi

      Kentsel Gündemde turizmin rolünü anlamak

      Kent turizmine ilişkin en son trendlerin ve devam eden girişimlerin, politikaların ve planların incelenmesi

      Yenilikçi yaklaşımların kentsel bağlamlarda ve bölgelerde sürdürülebilir turizmi teşvik etmeye nasıl katkıda bulunabileceğini araştırmak

      Sürdürülebilir bir kentsel turizm yaklaşımını kentsel ve bölgesel ortamlardaki politika ve planlara entegre etmenin yollarını araştırmak

Resim: © UN Tourism


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,