Overtourism: Nicole Kidman´in Avusturya´ın Hallstatt kasabasında film çevirmesi endişe yaratıyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Overtourism: Nicole Kidman´in Avusturya´ın Hallstatt kasabasında film çevirmesi endişe yaratıyor
Yıllardan beri aşırı büyük turist kitlelerinden çeken 730 nüfuslu şirin Avusturya kasabası Hallstatt´ta yetkililer, istihdamın daha da şiddetli olmasından kaygılı.
Overtourism: Nicole Kidman´in Avusturya´ın Hallstatt kasabasında film çevirmesi endişe yaratıyor

Avursturya´nın „Kurier“ adlı gazetesinde çıkan habere göre ünlü Hollywood yıldızı Nicole Kidman, geçen hafta Alp Dağlarında bulunan şirin Hallstatt kasabasında film çevirmeye başladı. Hallstatt´in müzesinde, „Salzbergbahn“ adlı teleferikte, kilisede ve kamuya kapalı tutulan Pazaryerinde de yapılan çekimler, Nicole Kidman´in rol oynadığı „Nine Perfect Strangers“ yapımı içim yapılmakta.

Az müşteri çeken başka yerlerde sevinçle karşılanacak olan bu çekimler zaten geçmişte de aşırı büyük turist akımlarından çeken Hallstatt´ta aksine kaygı uyanırıyor. „Bürgerliste Hallstatt“ için konuşan Siegrid Brader, „gelen turistler Hallstatt´ta yaşayan vatandaşlar için büyük bir sorunu teşkil ediyor. Dışarıdan bakanlar insanların bundan dolayı iyi para kazandıklarını sanıyor. Fakat olay bu kadar basit değil” diyor. Buna karşın „Inneres Salzkammergut“ Turizm Birliği´nden Christian Schirlbauer „çekimlerin burada yapılmasından memnunuz. Yapımcılarla temas içindeyim ve çok yapıcı bir tutum içindeler“ diyor.

Sadece tek bir tünelle ulaşılabilen Hallstatt´taki ulaşım sorununu çözmek kolay değil. Bu durumda gelen misafirlerin sayısına sınır getirmekten başka çare görünmüyor. (Tourexpi, resim: Public Domain)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,