Geleceğe yatırım: SunExpress yeteneklere destek oluyor ve kendi kadrolarını yetiştiriyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Geleceğe yatırım: SunExpress yeteneklere destek oluyor ve kendi kadrolarını yetiştiriyor
Lufthansa ve Türk Hava Yolları’nın ortak kuruluşu SunExpress, insan kaynakları gelişimi ve kendi yetenek havuzunu güçlendirme hedefiyle yeni adımlar atıyor
Geleceğe yatırım: SunExpress yeteneklere destek oluyor ve kendi kadrolarını yetiştiriyor

Havayolu şirketi, genç profesyonellerden teknik uzmanlara ve yöneticilere kadar farklı alanlarda çalışanlarına yatırım yaparak havacılığın geleceğine sürdürülebilir katkı sağlamayı amaçlıyor.

FLY programı – genç yetenekler için kariyerin ilk adımı

Ekim ayında yeni dönemi başlayan FLY programı, genç Türk üniversite mezunlarına havacılık sektörüne uygulamalı bir giriş fırsatı sunuyor. Katılımcılar, şirketin farklı bölümlerinde deneyim kazanarak uluslararası bir çalışma ortamında sorumluluk üstlenmeyi ve kendi projelerini geliştirmeyi öğreniyor.

Kadın liderler için Yale iş birliği

Yale School of Management iş birliğiyle yürütülen Women’s Leadership Program, kadın çalışanların yönetici pozisyonlarına ilerlemesini desteklemeyi ve şirket içinde çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Programa şu anda 50 kadın yönetici adayı katılıyor. SunExpress’te kadın yönetici oranı şu anda %25 düzeyinde ve bu oranın önümüzdeki yıllarda yükseltilmesi planlanıyor.

JetStream – uygulamalı eğitimle havacılığın geleceği

Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen JetStream Programı, havayolu ve havalimanı yönetimi, güvenlik, yapay zekâ destekli dijital iş modelleri, sürdürülebilirlik, liderlik ve lojistik gibi alanlarda teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştiriyor. İlk dönemini Mayıs ayında tamamlayan 14 katılımcının ardından, program ikinci yılında da devam ediyor.

Pilot ve teknisyen yetiştirme programları

Operasyonel alanda da SunExpress kendi personelini yetiştirmeye devam ediyor. 2018’den bu yana yürütülen MPL (Multi-Crew Pilot Licence) programı kapsamında yaklaşık 200 pilot mezun oldu; iki mezun kısa süre önce kaptanlığa terfi etti.

Ayrıca şirket, üç Türk üniversitesiyle iş birliği yaparak teknisyen yetiştirme programını genişletiyor ve genç mühendis adaylarını erken dönemde SunExpress ailesine kazandırıyor.

Bu girişimlerle SunExpress, insan kaynağı gelişimi ve çeşitliliği şirket stratejisinin merkezine yerleştiriyor. Şirket, havacılığın geleceğini şekillendiren en büyük gücün, onu hayata geçiren insanlar olduğuna inanıyor.

Resim: © AA


Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,