Tur operatöründen acentelere İtalyan trattoria’sı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Tur operatöründen acentelere İtalyan trattoria’sı
İtalya uzmanı tur operatörü Magari Tours, seyahat acentelerinin mağazalarında ve sektörel etkinliklerde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanan “trattoria” konseptli tanıtım standını hayata geçirdi
Tur operatöründen acentelere İtalyan trattoria’sı

İtalyan restoranı atmosferi taşıyan stant; ekmek, zeytinyağı, tatlılar, bitkiler, destinasyon broşürleri ve bölgesel yemekleri tanıtan özel tarif kartlarıyla hazırlanıyor. Projenin amacı, acente müşterilerinin dikkatini çekmek ve İtalya turlarına yönelik ilgiyi artırmak.

Tüketici fuarlarındaki ilgi acentelere taşındı

Magari Tours Satış ve Ürün Direktörü Tony Flanagan, iki yıl önce tüketici fuarları için hazırlanan daha büyük standın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Olumlu geri dönüşlerin ardından bu kez özellikle seyahat acenteleri ve sektörel etkinlikler için daha küçük, taşınabilir ve mağazalarda kullanılabilecek yeni bir stant tasarlandı.

Yeni konsept, seyahat acentelerine promosyon çalışmalarında kullanabilecekleri farklı, dikkat çekici ve doğrudan müşterinin ilgisini harekete geçiren bir tanıtım aracı sunuyor.

İtalyan restoranı atmosferi oluşturuluyor

Yaklaşık 2,4 metreye × 2 metre ölçülerindeki stantta, geleneksel bir İtalyan restoranını andıran görsel bir arka plan yer alıyor.

Stantta ayrıca İtalyan ekmekleri, zeytinyağı, hamur işleri, dekoratif bitkiler, Magari Tours broşürleri ve İtalya’nın farklı bölgelerine ait yemekleri tanıtan tarif kartları bulunuyor.

Bu sayede acente mağazasına giren müşterilere yalnızca bir tur broşürü değil, İtalya’nın gastronomisini, yaşam tarzını ve sıcaklığını yansıtan bütüncül bir deneyim sunuluyor.

İlk uygulama dikkat çekti ve beğeni topladı

Standın ilk uygulaması, müşterilerin ilgisini çekti ve olumlu geri dönüşler aldı. Görsel sunumun yanı sıra ekmek, zeytinyağı, hamur işleri ve tarif kartları gibi unsurlar, ziyaretçilerin İtalya’yı yalnızca görmesini değil, hissetmesini de sağlıyor.

Bu yönüyle çalışma, klasik destinasyon reklamlarından ayrılıyor. Müşteriye sadece bir ülke ya da tatil paketi gösterilmiyor; İtalya’nın mutfağı, sokak yaşamı, sofra kültürü ve günlük atmosferi küçük bir alanda yeniden canlandırılıyor.

Hislere ve duygulara hitap eden akıllı bir tanıtım

Magari Tours’un bu çalışması, destinasyon pazarlamasında son derece akıllı ve etkili bir yaklaşım olarak öne çıkıyor. Çünkü insanların tatil kararları yalnızca fiyat, uçuş saati veya otel özellikleri üzerinden verilmiyor. Koku, tat, görüntü, hatıra ve hayal gibi duygusal unsurlar da karar sürecinde önemli rol oynuyor.

İtalyan ekmeği, zeytinyağı, küçük pastalar, bitkiler ve trattoria görüntüsü, müşteride doğrudan bir tatil hissi oluşturuyor. Standın önünden geçen kişi kendisini kısa bir süre için İtalya’da, küçük bir meydandaki aile restoranında ya da Akdeniz kıyısındaki bir kasabada hayal edebiliyor.

Bu nedenle tanıtım, yalnızca bilgi veren değil, özlem ve seyahat isteği uyandıran bir pazarlama çalışmasına dönüşüyor.

İtalya’nın farklılığını öne çıkarıyor

Konsept aynı zamanda İtalya’nın, özellikle her şey dahil tatil destinasyonlarından olan farkını da güçlü biçimde vurguluyor.

Her şey dahil sistemlerde tatilin büyük bölümü çoğu zaman tek bir otel kompleksinin içerisinde yaşanırken İtalya deneyimi daha çok sokaklara, meydanlara, yerel restoranlara, küçük kafelere, aile işletmelerine ve bölgesel mutfaklara yayılıyor.

İtalya’da tatil yalnızca konaklama ve yeme içme hizmetinden ibaret değil. Bir meydanda kahve içmek, küçük bir trattoria’da akşam yemeği yemek, fırından ekmek almak ve yerel yaşamın içine karışmak tatilin temel unsurları arasında yer alıyor.

Magari Tours’un standı da tam olarak bu farkı görünür hâle getiriyor. İtalya’yı standartlaştırılmış bir tatil ürünü olarak değil, yaşanması ve hissedilmesi gereken bir kültür deneyimi olarak sunuyor.

Yaz boyunca farklı acentelerde kullanılacak

Magari Tours’un trattoria standı, yaz boyunca farklı seyahat acentelerinde, mağaza önlerinde ve sektörel etkinliklerde kullanılacak.

Yeni konseptin, klasik broşür ve vitrin tanıtımlarının ötesine geçerek seyahat acentelerine deneyim odaklı yeni bir pazarlama modeli sunduğu değerlendiriliyor.

Bu çalışma, destinasyonların yalnızca fotoğraf ve fiyatla değil, kendi kültürleri, tatları, kokuları ve yaşam biçimleriyle tanıtılması gerektiğini gösteren başarılı bir örnek oluşturuyor.

Görsel: © Yapay zeka ile oluşturulmuş resimlendirme


Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,