Seyahat endüstrisindeki değişim: 2024 için teknolojiye yüzde 14 daha fazla yatırım planlanıyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Seyahat endüstrisindeki değişim: 2024 için teknolojiye yüzde 14 daha fazla yatırım planlanıyor
Yeni çalışma, özellikle havalimanlarının, iş seyahati yöneticilerinin ve otellerin teknoloji harcamalarını artırmayı planladığını gösteriyor.
Seyahat endüstrisindeki değişim: 2024 için teknolojiye yüzde 14 daha fazla yatırım planlanıyor

Amadeus'un yeni küresel araştırması - Seyahat Teknolojisi Yatırım Trendleri - seyahat sektörünün 2024'te yatırım yapma isteğinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ankete katılan seyahat şirketlerinin neredeyse tamamı (%91) 2024 yılında şirketlerine yaptıkları yatırımlarda "orta ila çok yüksek" bir artış beklediklerini söyledi.

Yolcu yolculuğunun tamamı boyunca on pazardaki sekiz farklı segmenti inceleyen çalışma, türünün ilk örneği olup, küresel tam hizmet ve düşük maliyetli havayollarının, havalimanlarının, otellerin, seyahat satıcılarının yatırım niyetlerini ve teknoloji önceliklerini karşılaştırmaktadır. Ayrıca geleceğe yönelik planları da sunulmaktadır.

Sektör genelinde seyahat teknolojisine yatırım artacak

Şirketlerin büyüme planlarının yanı sıra seyahat teknolojisi pazarı da 2024 yılı için umut verici görünüyor. Sektördeki üst düzey karar vericilerin üçte ikisinden fazlası (%67) bu yıl teknolojiye 2023 yılına göre daha fazla yatırım yapmayı bekliyor.

Segment bazında bakıldığında 2024 yılı için harcamalarda aşağıdaki ortalama artış öngörülüyor:

 

Segment

Ortalama yüzde artış

Havalimanları

%17

Şirket

%15

Oteller

%14

Havayolları

%13

Seyahat satıcısı

%13

Seyahat ödemeleri

%12

 

Teknoloji yatırımlarına ilişkin beklentiler

Daha akıllı perakendenin potansiyelinden yararlanmak, kişiselleştirme ve dijital verimliliği artırmak 2024'ün en önemli öncelikleridir. Ankete katılanlardan elde edilen temel bulgular şunları içermektedir:

·       Tam hizmet veren havayolları, modern perakendeciliğe geçişten dolayı gelirlerinde %18'lik bir artış bekliyor ve "Teklif ve Sipariş"e geçişin önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleşeceği konusunda iyimser.

·       Genel olarak, havalimanlarının %60'ı önümüzdeki beş yıl içinde check-in, bagaj teslimi, bekleme salonu ve uçağa biniş de dahil olmak üzere tüm havalimanı mülklerinde biyometriyi uygulamaya koymayı bekliyor.

·       Konaklama sektöründen yanıt verenlerin yaklaşık %85'i kişiselleştirmenin satışlarını %5'ten fazla artırmalarına yardımcı olabileceğine inanıyor.

·       Ankete katılan seyahat acentelerinin %40'ı NDC'nin önümüzdeki 12 ay içinde eğlence amaçlı seyahat acenteleri için en önemli teknoloji benimsemesi olduğunu söyledi.

·       İş seyahati yöneticilerinin üçte biri, şirketlerinin önümüzdeki 12 ay içinde uçtan uca seyahat gider yönetimi sürecinin tamamını dijitalleştirmeyi planladığını söyledi.

·       Seyahat ödemesi liderlerinin üçte biri, şirketlerinin önümüzdeki 12 ay içinde ödeme düzenlemesini uygulayarak küresel ödeme akışlarını daha iyi yönetmeyi planladığını doğruladı.

(Tourexpi, resim: © Amadeus)


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,