Klasik Otomobiller Citymall´da Nostalji Rüzgarı Estirdi - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Klasik Otomobiller Citymall´da Nostalji Rüzgarı Estirdi
Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün organizatörlüğünde 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ve büyük bir heyecana sahne olan VI. CityMall Slalom Yarışı Gazimağusa’da klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirdi.
Klasik Otomobiller Citymall´da Nostalji Rüzgarı Estirdi

Yaşanmış tarihin ayakta kalan tanıkları olan birbirinden güzel klasik ve spor otomobillerin pistteki şovları klasik severlere keyifli ve eğlenceli bir yarış zevki yaşattı. Güvenlik tedbirlerinin de oldukça iyi alındığı etkinlikte olası kaza gibi durumlar için ambülans, itfaiye ve polis de alanda hazır bulundu.

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün 2023 yılının 3.’ncü etkinliği olan VI. CityMall Slalom Yarışı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay tarafından verilen start ile başladı.

Tatar: Kurallara uyulursa kazalar önlenebilir

Yarışın bir bölümünü takip eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, klasik otomobil sporu konusunda maddi ve manevi fedakârlıklar ortaya konulduğunu belirterek, bu spor dalında dikkatli olunması gerektiğini ve yarışanların dikkatli ve kurallara uyarak yarıştıklarını gözlemlediğini söyledi. Ülkede ne yazık ki trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kurallara uyularak dikkatli araç kullanmanın öneminin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, klasik otomobil yarışlarında kurallara uyularak dikkatli bir şekilde yarışın yapıldığını, trafikte de kurallara uyulursa kazaların önlenebileceğini vurgulayarak, yarışa katılanları kutlayıp etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

25 yaşını doldurmuş 56 otomobil katıldı

Altı yıldır geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe bu yıl da yoğun bir katılım oldu. Renkli görüntülere ev sahipliği yapan CityMall’un otoparkında gerçekleştirilen yarışa Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, basın ve çok sayıda izleyici katıldı. Otomobillerin motor güçlerine ve üretim yıllarına göre ayrıldığı toplam 9 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 25 yaşını doldurmuş 56 otomobil katıldı.

Üç kadın yarışmacı ile üç erkek yarışmacının çifte ödül aldığı yarışa 25 yaşını doldurmuş 56 klasik ve spor otomobil katıldı..

53 erkek yarışmacı arasında yarışan 3 kadın yarışmacının hepsi de ikişer ödül birden alarak yarışmaya damga vurdu..

Zaman zaman yağan yağmurun da etkisiyle kayganlaşan zeminde çok güzel enstantaneler oluştu. Yarışmanın sonunda bazı yarışmacılar piste tekrar gelerek muhteşem bir drift şov yaptılar.

Porsche, BMW, Mercedes…

Hoş ve nostaljik bir Pazar günü tablosu da sunan klasik ve spor otomobillerin yarışına Porsche 911, Fiat 500, Mini, Golf 4 Turbo, Ford Escord-XR2-Sierra, BMW 325-328-1.6,-2500, Eunos Roadster, Renault 9 GTE, VW Passat, Opel Tiga-Manta, VW Beetle, Alfa Romeo, Mercedes 250 SL, Nissan Datsun-Silvia model klasik ve spor otomobiller katıldı. Yarışta piste çıkan birbirinden şık ve güzel klasik otomobillerin arasında en yaşlısı ise 1954 model Austin A40 idi. Hakem ekibinin titizlikle yönettiği yarışta, rekabet klasik otomobillerin ruhuna yakışır samimi bir atmosferde gerçekleşti. Katılan ve izlemeye gelen herkesin hoş vakit geçirdiği yarışta çok sayıda klasik otomobil tutkunu piste çıktı. Zaman zaman yağan yağmurun da etkisiyle kayganlaşan zeminde çok güzel enstantaneler oluştu. Yarışmanın sonunda bazı yarışmacılar piste tekrar gelerek muhteşem bir drfit şov yaptılar.

Tüm kadın yarışmacılar çifte ödül aldı

Saat 14.00 civarlarında son aracın finiş görmesiyle birlikte ödül törenine geçildi. İlk üçe girenlerin ödül aldığı törende yarışmaya kadınlar damga vurdu. 53 erkek arasında yarışan 3 kadın yarışmacının hepsi de ikişer ödül birden aldı. Yarışmaya 77 model Mercedes otomobiliyle katılan Fatoş Arca hem A hem de Bayanlar kategorilerinde birinci olurken, Nissan Datsun otomobiliyle yarışan Seren Beyaz D kategorisinde birinci, Bayanlar kategorisinde üçüncü, VW Beetle otomobiliyle yarışan Emine Seyitoğlu ise D ve Bayanlar Kategorilerinde ikinci olarak çifte ödül aldılar.

Pistin iddialı isimlerinden Metin Tavukçuoğlu Genel Klasman birincisi

Heyecanın dorukta olduğu görkemli anlara sahne olan yarışta Mini marka araçlarıyla yarışan pistin iddialı isimlerinden Metin Tavukçuoğlu Genel Klasman birinciliğini Hakan Özkaratan ise ikinciliği elde etti. Yarışmaya Ford marka aracıyla katılan Sertaç Kimyalar ise üçüncü oldu. Sertaç Kimyalar aynı zamanda C kategorisinde birincilik ödülü aldı. Ergün Nurioğluları Fort Escort aracıyla B ve Drift kategorilerinde birinci oldu. VW Beetle aracıyla yarışan Arcan Yiğit Modifiyeli Araçlar kategorisinde birinci, Drift kategorisinde ise ikinci oldu. Arcan Yiğit bu sonuçlarla pistin en iyi derecesini ise elde etti. VI. CityMall Slalom Yarışı’nda 3 kadın yarışmacı ile 3 erkek yarışmacı çifte ödül aldı. Yarışın ödülleri Tarımer Ailesi tarafından dereceye girenlere takdim edilirken, yarışmanın bir diğer iddialı ismi ve geçen yarışın galibi Ali Güran Tahsin ise attığı spin ile zaman kaybettiğinden zirvede yer alamadı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir seyirci kitlesinin takip ettiği ve Genel Klasman, A,B, C, D, E, Bayanlar, Modifiyeli Araçlar ve yarışmaya ayrı bir renk katan Drift kategorilerinde düzenlenen VI. CityMall Slalom Yarışı’nda dereceye girenler şu şekilde sıralandı:

Genel Klasmanda ilk üç: 1.Metin Tavukçuoğlu, 2.Hakan Özkaratan, 3.Sertaç Kimyalar

A Kategorisinde: 1. Fatoş Arca, 2. Akın Demirağ, 3. Semavi Aşık

B Kategorisinde: 1. Ergün Nurioğluları, 2. Fahri Pakan, 3. Özel Pakan

C Kategorisinde: 1. Sertaç Kimyalar, 2. Levent Ali Yılmaz, 3. Şenol Tibet

D Kategorisinde: 1. Seren Beyaz, 2. Emine Seyitoğlu

E Kategorisinde: 1. Değer Alibey, 2. Tuncer Barkut

Bayanlar Kategorisinde: 1. Fatoş Arca, 2. Emine Seyitoğlu, 3. Seren Beyaz

Modifiyeli Araçlar Kategorisinde: 1. Arcan Yiğit, 2. Selkan Gülkan, 3. Doğan Ceyhan

Drift Kategorisinde: 1. Ergün Nurioğluları, 2. Arcan Yiğit, 3. Dinç Yüceöz

Fulya OMAÇ / Gazimağusa – KKTC


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,