İki dev arasında hukuk savaşı: Delta Havayolları, Marriott International’a dava açtı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
İki dev arasında hukuk savaşı: Delta Havayolları, Marriott International’a dava açtı
Amerikalı havayolu şirketi, “Delta Hotels” markasının adının karışıklığa yol açtığını ve marka kimliğini zedelediğini iddia ediyor
İki dev arasında hukuk savaşı: Delta Havayolları, Marriott International’a dava açtı

Küresel turizm sektörünün iki devi mahkemede karşı karşıya geldi. Delta Air Lines, Marriott International şirketine karşı marka hakkı ihlali gerekçesiyle ABD’de dava açtı. Havayolu, Marriott’un otel zinciri markası “Delta Hotels” adını kullanarak tüketicilerde kafa karışıklığı yarattığını ve kendi kurumsal kimliğine zarar verdiğini öne sürüyor.

“Delta” adının kimde hakkı var?

Uyuşmazlığın merkezinde, 1962’de Kanada’da kurulan ve yaklaşık on yıl önce Marriott tarafından satın alınan Delta Hotels markası bulunuyor. Delta Air Lines’a göre, otel grubunun “Delta” adını kullanması, havayolunun küresel itibarını “seyreltiyor ve haksız şekilde bundan yararlanıyor.”

Marriott ise markayı kullanma hakkına sahip olduğunu savunuyor. Şirket, 2015 yılında taraflar arasında imzalanan bir anlaşmayla Çin’de “Delta Hotels” adının kullanımının onaylandığını, ancak bu iznin diğer pazarlarda geçerli olmadığını hatırlatıyor.

Müşterilerde artan karışıklık

Delta Air Lines, otel markasının uluslararası genişlemesi ve her iki markanın benzer mecralarda tanıtım yapması nedeniyle yolcular arasında karışıklık yaşandığını öne sürüyor. Alman turizm dergisi FVW’nin haberine göre şirket, “otel zincirinin havayolu tarafından işletildiğini sanan” çok sayıda müşteriden şikâyet aldığını bildirdi.

Dava dilekçesinde ayrıca Marriott’un benzer yazı karakteri ve renk tonlarını kullanarak marka algısını güçlendirmeye çalıştığı, bunun da iki markayı bilinçli biçimde ilişkilendirdiği savunuluyor. Delta Air Lines, otel grubunu “havayolunun onlarca yıldır inşa ettiği saygınlıktan kasıtlı olarak faydalanmakla” suçluyor.

Karar Georgia’da verilecek

Dava, Georgia Eyaleti Mahkemesi tarafından görülecek. Mahkeme, Marriott’un marka ihlali yapıp yapmadığına veya “Delta Hotels” adını satın alma sonrasında yasal olarak kullanıp kullanamayacağına karar verecek.

Bu dava, turizm sektöründe fikri mülkiyet hakları açısından önemli bir emsal oluşturma potansiyeline sahip.

Kaynak: https://www.tourinews.es/resumen-de-prensa/notas-de-prensa-empresas-turismo/marriott-international-delta-demanda-disputa-legal-dos-gigantes-aerolinea_4489243_102.html

Resim: © Tourinews


Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,