100 ml Sıvı Sınırına ve Dizüstü Bilgisayarı Çantadan Çıkarmaya Veda - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
100 ml Sıvı Sınırına ve Dizüstü Bilgisayarı Çantadan Çıkarmaya Veda
AB, Gelişmiş Tarayıcıların Kullanımına Onay Verdi.
100 ml Sıvı Sınırına ve Dizüstü Bilgisayarı Çantadan Çıkarmaya Veda

Avrupa Komisyonu, uzun süredir beklenen bir kararı hayata geçirdi ve Avrupa Birliği havalimanlarında gelişmiş tarayıcıların kullanımına resmen izin verdi. Bu kararla birlikte yolcular, artık güvenlik kontrolleri sırasında sıvılarını 100 mililitrelik kaplarla sınırlamak ya da dizüstü bilgisayarlarını el bagajından çıkarmak zorunda kalmayacak.

Yeni tarayıcı sistemleri, güvenlikten ödün vermeden kontrol süreçlerini hızlandırmak üzere tasarlandı. Şu ana kadar bu gelişmiş cihazlar, aralarında İspanya’daki Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat ve Palma de Mallorca havalimanlarının da bulunduğu 21 üye ülkedeki yaklaşık 700 kontrol noktasına kuruldu. Sistem aynı zamanda Frankfurt ve Münih (Almanya), Roma ve Milano (İtalya), Amsterdam (Hollanda), ayrıca Avusturya, Fransa, Danimarka, Yunanistan ve Polonya gibi ülkelerde de faaliyete geçmiş durumda.

Bundan böyle her havalimanı, kendi tesislerinde bu teknolojinin kullanım durumu ve kapsamı hakkında yolcuları bilgilendirme sorumluluğunu üstlenecek. Avrupa Komisyonu, 2023 yılında bazı teknik güvenilirlik endişeleri nedeniyle bu sistemlerin kullanımını yasaklamıştı. Ancak Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (CEAC) olumlu görüşü sonrasında bu kısıtlama kaldırıldı.

Bu gelişme, 11 Eylül 2001 saldırıları ve 2006’daki transatlantik uçuşlarda planlanan saldırı girişimlerinin ardından uygulamaya konan sıkı kabin güvenlik kurallarında köklü bir değişikliğe işaret ediyor.

Brüksel, bu kararla operasyonel verimliliği güvenlikle dengelemeyi, aynı zamanda artan yolcu sayıları karşısında seyahat deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Pandemi sonrası toparlanma sürecinde Avrupa havalimanlarında yolcu hacmi yeniden yükselirken, bu adım modern yolculuk beklentilerine önemli bir yanıt olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: https://www.tourinews.es/economia-y-politica-turismo/liquidos-avion-aeropuertos-control-seguridad-union-europea-autoriza-escaneres_4488018_102.html

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,